Ooglidcorrectie door onze plastisch chirurg

Ieder jaar kiezen duizenden mensen voor een ooglidcorrectie. Dit is een relatief eenvoudige ingreep met een prachtig eindresultaat. Na een ooglidcorrectie ziet u er jonger, alerter, minder moe en frisser uit.

Een ooglidcorrectie vraagt veel deskundigheid. Daarom werken wij bij Ooglid.nl uitsluitend met ervaren plastisch chirurgen. Hierdoor krijgt u het beste resultaat. Dit blijkt ook uit onze klantbeoordeling: we scoren een 9.7 op kliniekervaringen.nl.

Bovenooglidcorrectie

Bij een bovenooglidcorrectie wordt het teveel aan huid en vet weggehaald. Doordat het litteken in de natuurlijke huidplooi valt, is het litteken later nauwelijks te zien. U heeft weer een frisse oogopslag. Lees meer over een bovenooglidcorrectie.

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is de oplossing voor wallen of zakjes onder uw ogen. De plastisch chirurg verwijdert het teveel aan vet en huid. Daardoor ziet u er weer uitgerust uit. Lees meer over een onderooglidcorrectie.

De behandeling in 6 stappen

  1. De chirurg tekent het overschot aan huid nauwkeurig af.Bovenooglidcorrectie
  2. Er worden onderhuidse injecties gegeven om het gebied lokaal te verdoven. Deze injecties kunnen een beetje gevoelig zijn, maar als ze zijn ingewerkt voelt u niets meer van de operatie. De injecties zorgen er ook voor dat de bloedvaatjes dichtgaan, waardoor er minder sprake is van bloeden tijdens de operatie.
  3. De huid wordt gedesinfecteerd.
  4. De chirurg begint met het verwijderen van het huidoverschot. Wanneer er sprake is van teveel aan spier- en/of vetweefsel, dan wordt dit ook verwijderd.
  5. Na het verwijderen van het huid-, spier of vetoverschot, worden de huidranden met elkaar verbonden met behulp van niet-oplosbare hechtingen. Deze hechtingen worden zorgvuldig in de natuurlijke huidplooi gemaakt. Daardoor ziet u het litteken nauwelijks wanneer u helemaal genezen bent.
  6. De hechtingen worden na 4-5 dagen verwijderd.

 

Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie duurt ongeveer 3 kwartier. Als een boven- en onderooglidcorrectie worden gecombineerd, is de duur ongeveer anderhalf uur en wordt met de bovenste oogleden begonnen. Veel mensen zien op tegen de behandeling, maar deze valt achteraf gezien altijd mee.

Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voorafgaand aan een ooglidcorrectie.