De behandeling in stappen

Ieder jaar kiezen duizenden mensen voor een ooglidcorrectie. Dit is een relatief eenvoudige ingreep met een prachtig eindresultaat. Na een ooglidcorrectie ziet u er jonger, alerter, minder moe en frisser uit.

Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie duurt ongeveer 3 kwartier. Als een boven- en onderooglidcorrectie worden gecombineerd, is de duur ongeveer anderhalf uur en wordt met de bovenste oogleden begonnen. Veel mensen zien op tegen de behandeling, maar deze valt achteraf gezien altijd mee.

De behandeling in 6 stappen

  1. De chirurg tekent het overschot aan huid nauwkeurig af.Bovenooglidcorrectie
  2. Er worden onderhuidse injecties gegeven om het gebied lokaal te verdoven. Deze injecties kunnen een beetje gevoelig zijn, maar als ze zijn ingewerkt voelt u niets meer van de operatie. De injecties zorgen er ook voor dat de bloedvaatjes dichtgaan, waardoor er minder sprake is van bloeden tijdens de operatie.
  3. De huid wordt gedesinfecteerd.
  4. De chirurg begint met het verwijderen van het huidoverschot. Wanneer er sprake is van teveel aan spier- en/of vetweefsel, dan wordt dit ook verwijderd.
  5. Na het verwijderen van het huid-, spier of vetoverschot, worden de huidranden met elkaar verbonden met behulp van niet-oplosbare hechtingen. Deze hechtingen worden zorgvuldig in de natuurlijke huidplooi gemaakt. Daardoor ziet u het litteken nauwelijks wanneer u helemaal genezen bent.
  6. De hechtingen worden na 7 dagen verwijderd.

Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voorafgaand aan een ooglidcorrectie.

Gratis intake met de plastisch chirurg

Maak direct een afspraak voor een gratis intake met de plastisch chirurg.