Bovenooglidcorrectie

Hangende oogleden kunnen voor veel klachten zorgen. Van verminderd zicht, hoofdpijn, zware oogleden tot aan een vermoeid uiterlijk. Daarom overwegen veel mensen een bovenooglidcorrectie. Hierdoor heeft u geen klachten meer en een frisse oogopslag!

Ontstaan hangende oogleden

Hangende oogleden ontstaan vaak doordat de huid zijn elasticiteit verliest en slapper wordt. Dit komt over het algemeen door het ouder worden. Het kan gepaard gaan met het verslappen van het onderhuids bindweefsel, waardoor het vetweefsel wat naar voren kan komen. Hierdoor kunt u last hebben van zware oogleden en/of overhangende oogleden waardoor u minder goed kunt zien.

Behandeling bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie wordt bij ons altijd uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg. Deze kleine ingreep duurt ongeveer drie kwartier en vindt plaats onder lokale verdoving. Het verdoven van het gebied rondom uw ogen kan een beetje gevoelig zijn, maar zodra de verdoving is ingewerkt voel je niks van de behandeling.

Tijdens de ingreep wordt overtollige huid weggenomen via een snee in de natuurlijke huidplooi. Hierdoor is het litteken nauwelijks zichtbaar. Zo nodig wordt ook spier- en vetweefsel verwijderd. Daarna mag u nog even bijkomen in de verkoever met ijspakkingen op uw ogen. Hierna kunt u naar huis.

De behandeling in 6 stappen

  1. De plastisch chirurg tekent op het bovenste ooglid precies hoeveel huid er verwijderd moet worden.
  2. De behandeling wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. De chirurg verdooft met onderhuidse injecties het gebied rondom uw ogen. Hierdoor voelt u uiteraard niks van de behandeling.
  3. De huid wordt gedesinfecteerd.
  4. De chirurg verwijdert het teveel aan huid. Indien nodig, verwijdert ook een teveel aan spier- en/of vetweefsel.
  5. Hierna hecht de plastisch chirurg het wondje nauwkeurig. Deze hechtingen worden zorgvuldig in de natuurlijke huidplooi gemaakt. Daardoor ziet u het litteken nauwelijks wanneer u helemaal genezen bent.
  6. De hechtingen worden na 4-5 dagen verwijderd.

Na de behandeling

Na de behandeling mag u naar huis. U mag niet zelf autorijden, dus wij raden aan om iemand mee te nemen die u naar huis kan brengen.

Herstel bovenooglidcorrectie

Na de behandeling is het belangrijk om uw ogen goed te koelen en rustig aan te doen. De eerste dagen na de bovenooglidcorrectie kunnen uw oogleden blauw en gezwollen zijn. Maar dit zal na enkele dagen wegtrekken. Door goed en vaak te koelen verminderen de zwellingen en bloeduitstortingen.

De eerste week na de behandeling dragen de meeste mensen een zonnebril als ze de deur uit gaan. Na 4-5 dagen worden de hechtingen verwijderd en bent u meestal wel weer toonbaar. In sommige gevallen blijft de huid nog langer wat rood zien. Dit komt vooral voor bij een dunne huid. Lees meer over het herstel van een ooglidcorrectie.

Littekens na de bovenooglidcorrectie

Littekens na een bovenooglidcorrectie zijn nauwelijks zichtbaar. Dit komt doordat de plastisch chirurg de incisie in de natuurlijke huidplooi maakt. Daarna hecht hij/zij dit uiterst secuur.

Goed resultaat

Voorafgaand aan de behandeling worden altijd foto’s van uw ogen gemaakt. Ook na de behandeling worden foto’s gemaakt. Hierdoor is het verschil van voor en na de behandeling goed te zien. Bekijk hieronder de voor- en nafoto’s van een bovenooglidcorrectie uitgevoerd door onze plastisch chirurg.

Op de linker foto kun je goed zien dat de dame last heeft van hangende bovenoogleden. De oogleden hangen zelfs op haar wimpers. Op de rechter foto zie je het resultaat na de behandeling.

bovenooglidcorrectie

bovenooglidcorrectie

Wat kost een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie kost bij Ooglid.nl slechts €749,-. De prijs is voor behandeling van allebei de bovenoogleden. U wordt bij ons uitsluitend behandeld door een ervaren plastisch chirurg.