Informatie
Intake

Bel nu 085 10 50 100

ma t/m vr van 8:30 tot 17:00

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een goede oplossing voor hangende oogleden. Deze veroorzaken vaak veel klachten, zoals vermoeidheid, hoofdpijn en verminderd zicht. Gelukkig kunt u hier gemakkelijk vanaf komen door een bovenooglidcorrectie te laten uitvoeren. U heeft weer een frisse oogopslag!

Ontstaan hangende oogleden

Hangende oogleden ontstaan vaak doordat de huid zijn elasticiteit verliest en slapper wordt. Dit komt over het algemeen door het ouder worden. Dit kan gepaard gaan met het verslappen van het onderhuids bindweefsel, waardoor het vetweefsel wat naar voren kan komen. Hierdoor kunt u last hebben van zware oogleden en/of overhangende oogleden waardoor u minder goed kunt zien.

Behandeling bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie wordt bij ons altijd uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg. Tijdens de ingreep wordt overtollige huid weggenomen via een snee in de natuurlijke huidplooi. Hierdoor is het litteken nauwelijks zichtbaar. Zo nodig wordt ook spier- en vetweefsel verwijderd. Daarna mag u nog even bijkomen in de verkoever met ijspakkingen op uw ogen. Hierna kunt u naar huis.

De behandeling in 6 stappen

 1. De chirurg tekent het overschot aan huid nauwkeurig af.
 2. Er worden onderhuidse injecties gegeven om het gebied lokaal te verdoven. Deze injecties kunnen een beetje gevoelig zijn, maar als ze zijn ingewerkt voelt u niets meer van de operatie. De injecties zorgen er ook voor dat de bloedvaatjes dichtgaan, waardoor er minder sprake is van bloeden tijdens de operatie.
 3. De huid wordt gedesinfecteerd.
 4. De chirurg begint met het verwijderen van het huidoverschot. Wanneer er sprake is van teveel aan spier- en/of vetweefsel, dan wordt dit ook verwijderd.
 5. Na het verwijderen van het huid-, spier of vetoverschot, worden de huidranden met elkaar verbonden met behulp van niet-oplosbare hechtingen. Deze hechtingen worden zorgvuldig in de natuurlijke huidplooi gemaakt. Daardoor ziet u het litteken nauwelijks wanneer u helemaal genezen bent.
 6. De hechtingen worden na 7 dagen verwijderd.

Is een bovenooglidcorrectie pijnlijk?

Deze kleine ingreep duurt ongeveer drie kwartier en vindt plaats onder lokale verdoving. Hierdoor voel je niks van de behandeling.

Goed resultaat

Voorafgaand aan de behandeling worden altijd foto’s van uw ogen gemaakt. Ook na de behandeling worden foto’s gemaakt. Hierdoor is het verschil van voor en na de behandeling goed te zien. Bekijk hieronder de voor- en nafoto’s van een bovenooglidcorrectie uitgevoerd door onze plastisch chirurg.

bovenooglidcorrectie

bovenooglidcorrectie

Nazorg en herstel bovenooglidcorrectie

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden ten aanzien van het herstel van een bovenooglidcorrectie. Zo is het belangrijk om uw ogen goed te koelen en rustig aan te doen. Lees meer over het herstel van een ooglidcorrectie.

 • Informatie aanvragen

  Ontvang vrijblijvend het informatiepakket
 • Wat kost een bovenooglidcorrectie?

  Een bovenooglidcorrectie kost bij Ooglid.nl slechts €699,-. De prijs is voor behandeling van allebei de bovenoogleden. U wordt bij ons uitsluitend door een ervaren plastisch chirurg behandeld.

  H. Gerhardstraat 10, Zaandam