Informatie
Intake

Bel nu 085 10 50 100

ma t/m vr van 8:30 tot 17:00

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is een goede oplossing voor wallen of zakjes onder uw ogen. Door wallen ziet u er vaak somber of vermoeid uit. Een onderooglidcorrectie helpt u van deze klachten af. Hierdoor ziet u er weer opgewekt en energiek uit!

Ontstaan wallen

Wallen ontstaan vaak door het verslappen van de huid. Vaak in combinatie met het verslappen van het onderhuids bindweefsel. Hierdoor komt het vet onder de ogen naar voren, wat voor wallen zorgt. De oorzaak is vaak ouderdom of erfelijke aanleg. Door een onderooglidcorrectie te laten uitvoeren bent u van uw wallen af.

Behandeling onderooglidcorrectie

Onze ooglidcorrecties worden altijd uitgevoerd door onze plastisch chirurgen. Zij hebben hier veel ervaring mee. Een onderooglidcorrectie duurt ongeveer een uur en vindt plaats onder lokale verdoving. Uiteraard voelt u hierdoor niks van de behandeling.

2 technieken

Voor de onderooglidcorrectie zijn 2 technieken mogelijk. De eerste techniek wordt gebruikt om losse huid en overtollig vet- en spierweefsel weg te halen. De plastisch chirurg maakt de insnede net onder de wimperlijn. Hierdoor is het litteken nauwelijks zichtbaar.

De tweede techniek heet een transconjunctivale ooglidcorrectie. Deze wordt gebruikt wanneer er alleen sprake is van vetzakjes onder de ogen. De insnede wordt in het onderste ooglid gemaakt. Hierdoor is het litteken nauwelijks zichtbaar. Dit is een ingreep die veel bij jongere patiënten wordt uitgevoerd.

Onderooglidcorrectie in 6 stappen

  1. De plastisch chirurg tekent het huidoverschot af.
  2. Daarna verdooft hij uw onderoogleden met onderhuidse injecties. Hierdoor voelt u niks van de behandeling.
  3. De huid wordt gedesinfecteerd.
  4. Het teveel aan huidoverschot wordt verwijderd. Als dit nodig is, dan wordt ook het teveel aan spier- en/of vetweefsel verwijderd.
  5. De wond wordt netjes gehecht.
  6. Na 7 dagen verwijdert de plastisch chirurg de hechtingen.

Herstel

Na de behandeling mag u nog even bijkomen in de verkoever met ijspakkingen op uw ogen. Hierna kunt u naar huis. We adviseren u de eerste week rustig aan te doen. Daarna kunt u uw normale dagelijkse bezigheden weer oppakken. Na de onderooglidcorrectie is het belangrijk om goed te koelen en rust te nemen. Lees meer over het herstel van een ooglidcorrectie.

Resultaat

Om het resultaat van de onderooglidcorrectie goed te kunnen zien, worden er voor en na de behandeling foto’s gemaakt. Een onderooglidcorrectie geneest snel.

Wat kost een onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie kost bij Ooglid.nl slechts €1199,-. Dit is voor allebei de onderoogleden. De ooglidcorrectie wordt bij ons uitsluitend door een ervaren plastisch chirurg uitgevoerd.

  • Informatie aanvragen

    Ontvang vrijblijvend het informatiepakket
  • H. Gerhardstraat 10, Zaandam