Informatie
Intake

Bel nu 085 10 50 100

ma t/m vr van 8:30 tot 17:00

Veelgestelde vragen bij een ooglidcorrectie

Heb je vragen over een ooglidcorrectie? Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen.

Als je toch nog meer vragen hebt of je wilt graag meer duidelijkheid, neem dan contact met ons op via 085 10 50 100 of via het contactformulier.

Wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Vanaf 2017 is er weer sprake van een vergoeding van een bovenooglidcorrectie vanuit het basispakket. Echter de criteria om voor een vergoeding in aanmerking te komen zijn zeer streng. Dit kan alleen wanneer het zicht ernstig beperkt is door verslapping of verlamming van de bovenoogleden. De onderrand van het bovenooglid, of de overhangende huidplooi, moet in dit geval 1mm of lager boven het centrum van de pupil hangen. Als dit niet het geval is, dan wordt een bovenooglidcorrectie niet vergoed.

Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed.

Vergoeding

Wanneer mag ik beginnen met smeren van littekencrème?

Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen, mag u beginnen met het smeren van de littekencrème. Breng de littekencrème de eerste 2 weken licht aan zonder teveel te wrijven.

Wat zijn de risico’s van een ooglidcorrectie?

De risico’s op complicaties bij een ooglidcorrectie zijn klein. Echter blijft het wel een medische ingreep en kunnen complicaties niet uitgesloten worden. Als er al sprake is van een complicatie, dan is dit in de meeste gevallen van voorbijgaande aard.

Complicaties die bij een ooglidcorrectie voor kunnen komen zijn: nabloeding, vochtophoping, gevoelloosheid van de oogleden en droge ogen. Droge ogen kan veroorzaakt worden door het niet goed kunnen openen of sluiten van de ogen. In dit geval kan de arts een oogzalf of druppels voorschrijven. Deze complicaties verdwijnen bijna allemaal op korte termijn. Ook kan er door de correctie een lichte asymmetrie tussen beide oogleden ontstaan, soms is dit een reden voor een nieuwe correctie.

Cosmetisch arts vs. plastisch chirurg

Wat kost een ooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie kost €699,-.
Een onderooglidcorrectie kost €999,-.
Een onder- en bovenooglidcorrectie gecombineerd kost €1599,-.

Kosten

Hoe snel kan ik na een behandeling weer aan het werk?

Veel van onze klanten gaan na een bovenooglidcorrectie na een week weer aan het werk. De eerste week na de behandeling kan de huid rondom de ogen verkleuren als gevolg van de ingreep en wat dikker zijn. Dit is vergelijkbaar met wanneer u een blauw oog heeft. De verkleuring en zwelling kan worden tegengegaan door veel te koelen. U krijgt van ons een koelbril mee en wij raden u aan deze veelvuldig te gebruiken. Na een week kunnen de verkleuring en zwelling nog wel aanwezig zijn. Of u het acceptabel vindt om toch te gaan werken, laten wij aan u over.

Bij zwaar fysiek werk adviseren wij om wat langer de tijd te nemen. Het beste kunt u bij het verwijderen van de hechtingen de vraag ‘of u weer aan het werk kunt’, het beste aan de arts vragen.

Hoe lang duurt het herstel?

De eerste week na de behandeling kan de huid rondom de ogen verkleuren als gevolg van de ingreep en wat dikker zijn. De verkleuring en zwelling kan worden tegengegaan door veel te koelen.

Ook het hoofd rechtop houden (bijvoorbeeld een extra kussen gebruiken bij het slapen), zorgt ervoor dat de ogen minder opzetten.

Daarnaast is het verstandig om de ogen niet teveel bloot te stellen aan zonlicht. Smeer de eerste 6 maanden zonnebrandcrème op uw oogleden of gebruik een zonnebril wanneer u lang in de zon bent.

Lees meer

Hoe lang blijf ik het resultaat zien van een behandeling?

De duur van de resultaten van een behandeling verschilt van persoon tot persoon. Gemiddeld heeft u van een ooglidcorrectie zo’n tien tot vijftien jaar plezier. De duur wordt wel beïnvloed door enkele factoren:

Genetische aanleg
Uw genen bepalen hoe snel u veroudert en in welke mate dit zichtbaar is.

Slaap
Het is belangrijk dat u voor voldoende, kwalitatief goede slaap zorgt. Een korte en/of onrustige nachtrust leidt op den duur tot een versnelde veroudering.

Voeding
Daarnaast helpt een gezond en evenwichtig dieet, waarbij alcohol met mate wordt genuttigd en er niet wordt gerookt. Drink ook voldoende water.

Stress
Stress in overmatige hoeveelheid kan ervoor zorgen dat verslapping van de huid versnelt, waardoor de kans op rimpels en hangende oogleden weer toeneemt. Wanneer u structureel stress ervaart, reageert uw lichaam door een specifiek hormoon in uw lichaam te stimuleren dat de aanmaak van collageen dwarsboomt: cortisol. En collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.

Hoe bereid ik me voor op een ooglidcorrectie?

Het is belangrijk dat u voor de ingreep aan de arts doorgeeft welke medicatie u gebruikt. Wanneer u bijvoorbeeld bloedverdunners gebruikt, zal uw arts u adviseren hier een aantal dagen mee te stoppen voorafgaand aan de ingreep.

Daarnaast adviseren wij u om vier tot zes weken voor de behandeling te stoppen met roken en minimaal 24 uur voor de ingreep geen alcohol meer te drinken. Dit om de kans op complicaties nog verder te verkleinen en de genezing te bespoedigen.

Verder zorgt u ervoor dat u op tijd in de kliniek bent, zodat het personeel u in alle rust kunt voorbereiden op uw behandeling. Wij raden u ook aan om begeleiding mee te nemen die u veilig thuis brengt.

Voor de correctie

Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep. Afhankelijk van de specifieke omstandigheden duurt de ingreep tussen de 30 en 45 minuten. Na de ingreep wordt u naar de verkoeverkamer gebracht waar u even in alle rust kunt bijkomen. Hierna mag u naar huis.

Kan een bovenooglidcorrectie worden gecombineerd met een onderooglidcorrectie?

Uiteraard is het mogelijk om bij ooglid.nl een bovenooglidcorrectie te combineren met een onderooglidcorrectie. Wanneer zowel de bovenoogleden als de onderoogleden problemen veroorzaken, kunnen wij voor u beide ingrepen tegelijkertijd verrichten.

Is de ingreep pijnlijk?

Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en is daardoor zo goed als pijnloos. U krijgt geen volledige verdoving (narcose) en u bent dus gewoon volledig bij bewustzijn. Tijdens de behandeling kunt u wel een drukkend gevoel ervaren. Dit is net als een verdoving bij de tandarts; u ervaart geen pijn, maar u voelt wel dat de tandarts u behandelt.

Vlak na de correctie zullen de ogen wel gevoelig zijn. Wanneer er wel (veel) pijn wordt ervaren, kan u pijnstillers gebruiken (bijv. paracetamol). In de praktijk blijkt dit echter weinig voor te komen.

Wanneer mag ik weer make-up gebruiken?

Pas na het verwijderen van de hechtingen, mag u weer make-up gaan gebruiken.

Hoe snel mag ik na een behandeling sporten?

Afhankelijk van welke sport u beoefent, mag u na het verwijderen van de hechtingen weer sporten. Na een week verwijdert de arts de hechtingen en controleert zij ook de wondgenezing. Wij raden u aan om voor de zekerheid altijd de vraag te stellen of u al mag sporten.

Let op! Beoefent u daarentegen een contactsport of andere (bal)sporten waarbij door contact met medesporter en/of sportartikelen de huid makkelijk beschadigt? In dat geval kunt u dit beter 1 maand niet doen.

Zijn er na de behandeling littekens zichtbaar?

Nee, er zijn nauwelijks littekens zichtbaar. Dit komt doordat de snede voor de correctie in de natuurlijke plooi van uw ooglid wordt gemaakt. Dit zorgt ervoor dat het litteken vrijwel onzichtbaar is.

Plastisch chirurg

  • Informatie aanvragen

    Ontvang vrijblijvend het informatiepakket
  • H. Gerhardstraat 10, Zaandam