Wallen verwijderen

Wallen kunnen ontzettend vervelend zijn. Ze zorgen voor een vermoeide of sombere blik, terwijl je je gewoon goed voelt. Met een ooglidcorrectie kunnen uw wallen verminderd of verwijderd worden. Wallen verwijderen is een specialisme van Ooglid.nl.

Oorzaken van wallen

Tijdelijke wallen kunnen mogelijk ontstaan door vermoeidheid, slaapgebrek, stress, verkeerde voeding, roken of vochtophoping. Ze verdwijnen meestal na een goede nachtrust of door uw levensstijl aan te passen.

Heeft u altijd last van wallen ongeacht of u moe bent? Dan verdwijnen de wallen helaas niet na een goede nachtrust. Deze permanente wallen worden veroorzaakt door ouderdom of erfelijkheid. Een onderooglidcorrectie biedt de oplossing.

Wallen verwijderen met een onderooglidcorrectie

Wallen onder uw ogen zijn gelukkig makkelijk te behandelen met een onderooglidcorrectie. Met deze relatief simpele ingreep wordt het teveel aan vet, vocht en huid verwijderd. Dit kan aan de hand van 2 technieken. De eerste techniek maakt een insnede net onder de wimperlijn. Hierbij verwijdert de plastisch chirurg het teveel aan huid, vet- en spierweefsel.

De tweede techniek heet een transconjunctivale ooglidcorrectie. Deze wordt gebruikt wanneer er alleen sprake is van vetzakjes onder de ogen. De insnede wordt in het onderste ooglid gemaakt via de binnenzijde van uw ooglid. Hierdoor is het litteken nauwelijks zichtbaar. Bij uw intake zal duidelijk worden welke techniek het beste bij u past.

Voor wie is een onderooglidcorrectie geschikt?

Een onderooglidcorrectie is geschikt wanneer u zich stoort aan wallen, vochtophopingen en huid onder uw ogen. Het is echter geen geschikte behandeling om donkere kringen te verwijderen.

Verschil tussen wallen en donkere kringen

Wallen worden nog weleens verward met donkere kringen onder de ogen. Beiden zorgen ervoor dat u er vermoeid en wat ongezond uitziet. Daarom is het logisch dat hier nogal wat verwarring over bestaat.

Donkere kringen worden echter veroorzaakt door een dunne en bleke huid of door pigmentophoping onder de ogen. Deze kringen onder de ogen zijn dan ook niet te verhelpen met een onderooglidcorrectie. Wallen zijn een combinatie van uitpuiling van vet of vocht en een te veel aan huid onder het oog. Deze zijn wel te verwijderen met een onderooglidcorrectie.

Ooglid.nl

Bij Ooglid.nl behandelen wij meer dan 2500 patiënten per jaar. Hierdoor zijn wij bij uitstek de specialist in ooglidcorrecties. Wij zorgen voor een veilige onderooglidcorrectie met een natuurlijk, langdurig resultaat.