Informatie
Intake

Bel nu 085 10 50 100

ma t/m vr van 8:30 tot 17:00

Wallen onder uw ogen

Veel mensen hebben wel eens last van wallen onder hun ogen, bijvoorbeeld na een nacht slecht slapen. Deze verdwijnen dan meestal snel na een goede nachtrust. Er zijn echter ook veel mensen die altijd last hebben van wallen. Hierdoor lijkt u ouder, lijkt uw gezicht voller en ziet u er continu moe uit.

Verschil tussen wallen en donkere kringen

Donkere kringen onder ogen worden nogal eens verward met wallen. De meeste mensen bedoelen eigenlijk donkere kringen als ze het over wallen hebben. Het is logisch dat er nogal wat onduidelijkheid heerst, beide zorgen er voor dat u er vermoeid en wat ongezond uitziet. Donkere kringen worden echter veroorzaakt door een dunne en bleke huid of door een pigmentophoping onder de ogen. Donkere kringen onder de ogen zijn dan ook niet te verhelpen met een onderooglidcorrectie.

Een echte wal is een combinatie van uitpuiling van vet of vocht en een te veel aan huid onder het oog.

Oorzaken van wallen

Tijdelijke wallen kunnen mogelijk ontstaan door slaaptekort of verkeerde voeding. Door uw dieet en slaappatroon aan te passen kan dit verminderd worden maar als u langdurig slecht eet en slaapt, kan het zijn dat ze blijven. De belangrijkste veroorzakers van blijvende wallen zijn toch wel ouderdom en een erfelijke aanleg, daar is helaas niks aan te doen.

Iedereen heeft vet onder zijn ogen, dit vet wordt op zijn plaats gehouden door bindweefsel. Maar naarmate u ouder wordt, verslapt het bindweefsel waardoor het vet naar buiten gaat puilen. Dit in combinatie met de verslapte huid, zorgt voor wallen.

Wallen verwijderen

Wallen onder uw ogen zijn gelukkig makkelijk te behandelen met een onderooglidcorrectie. Met een relatief simpele ingreep wordt het teveel aan vet en huid verwijderd.

  • Informatie aanvragen

    Ontvang vrijblijvend het informatiepakket
  • H. Gerhardstraat 10, Zaandam