Informatie
Intake

Bel nu 085 10 50 100

ma t/m vr van 8:30 tot 17:00

Boven- en onderooglidcorrectie

Er zijn verschillende afwijkingen mogelijk aan de oogleden. Deze afwijkingen zijn onder te verdelen in een afwijking aan het bovenooglid en een afwijking aan het onderooglid. U kunt ook last hebben van beiden. De afwijkingen worden op verschillende manieren gecorrigeerd.

Bovenooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie vrouwDe afwijking die het meest voorkomt bij de oogleden is Dermatochalasis, oftewel: een teveel aan huid. Dermatochalasis van de oogleden wordt meestal veroorzaakt door huidveroudering: de elasticiteit gaat verloren en de huid wordt daardoor slapper. Vaak gaat dit gepaard met het verslappen van het onderhuids bindweefsel, waardoor het vetweefsel wat naar voren kan komen. Hierdoor kunt u last hebben van zware oogleden en/of overhangende oogleden die uw gezichtsveld beperken.

Als u last heeft van overhangende oogleden kan er een ooglidcorrectie van de bovenoogleden worden uitgevoerd. Vooraf worden altijd foto’s van uw ogen gemaakt. Tijdens de ingreep wordt overtollige huid weggenomen via een snee in de natuurlijke oogplooi. Zo nodig wordt ook spier- en vetweefsel verwijderd. De ingreep duurt ongeveer 45 minuten. Vervolgens wordt u naar de verkoever gebracht, waar u nog even mag bijkomen met ijspakkingen op uw ogen.

Bekijk hier het resultaat van een bovenooglidcorrectie

Onderooglidcorrectie

Wallen worden veelal als storend ervaren. Ze geven u een vermoeid uiterlijk en vallen erg op, doordat ze midden in het gezicht zitten. Het weghalen van deze losse huid en het overtollig vet gebeurt door een insnede onder de wimperlijn te maken.
Onderooglidcorrectie man
Is er alleen sprake van vetzakjes onder de ogen, dan wordt de insnede in het onderste ooglid gemaakt. Deze operatie wordt vooral uitgevoerd op jongere patiënten en heet een transconjunctivale ooglidcorrectie. Met deze ingreep wordt de huid onder de ogen niet strakker gemaakt, maar de wallen van de onderste oogleden verminderen erdoor zonder zichtbare littekens.

  • Informatie aanvragen

    Ontvang vrijblijvend het informatiepakket
  • H. Gerhardstraat 10, Zaandam